Regio Ondernemers Urk op bezoek bij Hakvoort International

Afgelopen donderdag kwamen de leden en vrienden van de RO Urk van Woord en Daad bijeen in Emmeloord voor een bedrijfsbezoek aan het bedrijf van de Urker broers Hakvoort. Ook bedrijven die nog niet deelnemen waren uitgenodigd. In totaal waren er ongeveer 40 belangstellenden die een boeiende en gezellige avond kregen voorgeschoteld.

Sinds zes jaar zet de Regio Ondernemers Urk zich in voor een voedselzekerheid project in Banikoara in het noorden van Benin in West Afrika. Ongeveer 75 bedrijven in Urk en omstreken ondersteunen financieel het project wat zorgt voor zaaigoed, trainingen, micro kredieten en andersoortige hulp. De resultaten zijn indrukkend: steeds meer zeer arme boeren zijn beter in staat om in hun voedselbehoefte te voorzien, de oogsten zijn beter van kwaliteit en groter in opbrengst. Zodoende kunnen ze zelfs opbrengsten opslaan en verkopen op de markt. En zo wordt er een belangrijk cyclus op gang gebracht voor de toekomst.

Na een hartelijk welkom door voorzitter Hendrika Jonkers, begon Jelle van Veen de avond met woord en gebed. Directeur en mede eigenaar Teun Hakvoort nam de gasten vervolgens in vogelvlucht mee naar het verleden, het heden en de verwachte toekomst van de groep bedrijven van de familie Hakvoort. Het werd een indrukwekkend succesverhaal van dit prachtige familiebedrijf. Voor de afwisseling was ondernemer Riemer van de Velde te gast om wat te vertellen over zijn ervaringen als zakenman en bestuurder van SC Heerenveen. Hij gaf op zijn manier de aanwezigen diverse tips mee. Om de inwendige mens niet te vergeten konden de gasten vervolgens de keuken in om te genieten van wat de Italiaanse chef-kok Felice Cicoria allemaal had klaargemaakt. Vervolgens was het de beurt aan Rina Molenaar (lid van de raad van bestuur van Woord en Daad) om te vertellen over het werk van Woord en Daad. Aan de hand van vier verhalen van mensen die ze tijdens haar werkbezoeken had ontmoet maakte ze de aanwezigen deelgenoot van de schrijnende gevallen die ze was tegengekomen maar ze vertelde uiteraard ook van het prachtige werk van Woord en Daad waarmee zoveel hulp geboden wordt. Het was duidelijk dat dit veel indruk maakte in de zaal.. Voordat het netwerkgedeelte plaatsvond werd er nog een rondleiding gegeven door het indrukwekkend grote complex van Hakvoort Professional. Met genoegen kan er teruggekeken worden op deze geslaagde avond. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het werk van de RO Urk of lid of vriend willen worden kunnen contact opnemen met secretaris Kobus Kaptijn via kkaptijn@gbu.nl

Blijf op de hoogte