meischol

Veiling Meischol 2016

Op 2 mei 2016 zal de tweejaarlijkse spectaculaire veiling van het eerste kistje meischol plaatsvinden. De veiling wordt georganiseerd door de Stichting Visserijdagen Urk. De opbrengst zal deze keer voor de Regio Ondernemer Urk van Woord en Daad zijn. Onlangs heeft de RO Urk op de Filipijnen een visserijproject geadopteerd. Er is besloten om de opbrengst van de veiling aan dit project te besteden. We zijn er van overtuigd dat het (Urker) bedrijfsleven dit project een warm hart toedraagt. De opbrengst van de eerdere edities was niet mis. In 2014 bracht het kistje 75.000 euro op voor de Nierstichting. Dit was meer dan het eerste vaatje Hollandse nieuwe!

In 2013 werden de Filipijnen getroffen door de verwoestende tyfoon Haiyan. Deze supertyfoon kostte meer dan 5.000 mensen het leven en maakte 673.000 mensen dakloos! Het eiland Tacloban werd het hardst getroffen door de tyfoon. Veel eilandbewoners haalden hun inkomsten uit de kweek van vissen. Op verschillende manieren gaat Woord en Daad aan deze kwetsbare doelgroep ondersteuning bieden. De opbrengst van de veiling kan het leven van honderden gezinnen veranderen! Meer zekerheid rondom inkomsten door een grotere visopbrengsten maken mensen minder kwetsbaar voor komende tyfoons. Daarom roepen wij u als bestuur van Regio Ondernemers Urk van harte op om naar de veiling te komen en uw bijdrage te leveren.

Om veel publiek en kopers te trekken is veilingmeester Gilbert Bastiaanssen aangetrokken en is CU/SGP Europarlementarier Peter van Dalen bereid gevonden om het project toe te lichten.

De veiling gaat op Amerikaanse wijze: dat wat de koper biedt, betaalt hij ook. Dus niet de laatste koper betaalt de hele opbrengst. Voor een relatief laag bedrag kan je dus eigenaar van het kistje schol worden. Bezoekers en kopers zullen ondernemers uit Urk en van daarbuiten zijn. Voor ondernemers van de andere Regio Ondernemers groepen in Nederland is er een prachtig dagje Urk samengesteld. Iedereen is van harte welkom om de veiling tot een groot succes te maken. Het geeft voldoening om iets voor de minder bedeelde ondernemers van ver weg te doen.

U kunt zich nu aanmelden voor een uniek dagje Urk. U bent te gast bij Regio Ondernemers Urk. Eerst kunt u meebieden tijdens de veiling en vervolgens wordt u een (vis)lunch aangeboden bij Baarssen Visspecialiteiten. Ter afsluiting doet u mee aan een stegentocht door Urk en/of een bedrijfsbezoek bij Dayseaday (zie ook www. dayseaday.com). U wordt om 09.30 uur verwacht in de Visveiling Urk en rond 16.00 uur is het programma ten einde. Aanmelden kan t/m 13 april a.s.

In het decembernummer van het blad “Daadkracht” van Woord en Daad stond het volgende artikel m.b.t. de veiling:
Woord en Daad: Daadkracht december 2015


Aanmelden

Uw naam (verplicht)

Bedrijfsnaam

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Bericht

Ik accepteer de privacy verklaring

Blijf op de hoogte